BYGG

Isolasjon og konstruksjonsløysingar

Tak

Eit riktig tak redusera energiutgiftene 


Isolering av tak er en enkel metode for å redusere energiutgiftene. All varme stiger oppover, glem derfor ikke den riktige takisoleringen.

Vartdal Plast produkter for utvendig isolering av flate tak gir et riktig og stabilt inneklima og god lydisolering. Vartdal Plast har utviklet en rekke produkter som gir en komplett og fullverdig løsning for isolering av flate tak. Både ekspandert og ekstrudert polystyren har lav egenvekt, gode isolasjonsegenskaper, høy trykkfasthet og lavt fuktopptak, og egner seg derfor som isolasjonsmateriale til tak. 

Vår isolasjon fungerer utmerket enten du skal bygge nytt eller etterisolere. 

 

Vartdal Takisolasjon

Vartdal takfall blir levert som standard fallplater i 1:40, 1:60 og 1:100 og i fleire forskjellige kvalitetar (trykkfastleiksklasser), for oppbygging av fall på tak og terrassar. Fallet byggjer ein opp med to standard fallplater og underliggjande jamtjukke plater.

Vartdal Neopor

Neopor® EPS vernar taket mot desse påkjenningane og gir eit konsekvent høgt termisk vern.  U-verdi (eller varmegjennomgangskoeffisient) er ei nemning for korleis ein bygningsdel slepp gjennom varme.

Vartdal Styropor

Styropor® EPS kan brukast som isolasjon i alle deler av bygningen, frå grunn til tak. Med Styropor EPS sikrar du bygningen mot kulde, vind og fukt.
Styropor har låg vekt og er lett å handtere.

EPS består av lukka celler som inneheld ca. 98% luft.

Ekspandert polystyren, EPS, er den skumplastisolasjonen som er mest brukt til isolering av bygningskonstruksjonar. EPS består av lukka celler som inneheld ca. 98 % luft.
EPS har framifrå isolasjonseigenskapar, låg fuktabsorpsjon og høg trykkfastheit.