Lette løysingar
 
.

Media og nyheitsarkiv

Her kan du lese litt om det som har skjedd i det siste

Vartdal Plast opna anlegg for komprimering av EPS på Liadal (Ørsta)


Vartdal Plast kjøper aksjemajoriteten i
Løvold Industri AS i Bodø

Vartdal 26.11.2018

Vartdal Plast tek med dette eit nytt, viktig steg i satsinga på den norske byggevaremarknaden og styrkar samtidig posisjonen innan ferskfiskemballasje.  Last ned presseskriv>>Vartdal Plast kjøper aksjemajoriteten i
Nordic Isoelementer AS på Biri

Biri 30.01.2017

Vartdal Plastindustri AS (Vartdal Plast) styrker sin tilstedeværelse i markedet og kjøpet av majoriteten i Nordic Isoelementer AS (Nordic) vil gi økt konkurransekraft på Østlandet. Nordic innehar en spennende produktportefølje innen skreddersøm i Nordic Fundamenteringssystemer (prosjekttilpassede løsninger). Gründer Frank Aaser vil være en sentral person i fortsettelsen og vil opprettholde sin posisjon som daglig leder og utvikler for avdelingen. Last ned presseskriv>>
 

Årets proffleverandør for Maxbo 

Lillestrøm 14.01.2017

Vartdal Plast fikk prisen årets proffleverandør​ på Maxbo Arena2017
Anders Jensveen, Håkon Woldsun, Rolf Gitlsesen og Roger Holen i Vartdal Plast ble årets Proffleverandør. (Foto: Kilian Munch)
   

Optimeringsprisen 2015 til Vartdal Plast 

Sandefjord 03.11.2016

Vartdal Plast ble torsdag kveld tildelt Optimeringsprisen 2015 for produktet SuperFresh på Emballasjedagene i Sandefjord. Prisen styrker arbeidet med et internasjonalt gjennombrudd for det innovative produktet. Vartdal Plast ble tildelt optimeringsprisen 2015 for utviklingen av SuperFresh, en pute som fortløpende slipper ut CO2. Utviklingsarbeidet har skjedd i nært samarbeid med Nofima.


I juryens begrunnelse heter det: Vartdal Plast har gjort en imponerende innsats i å skape et helt nytt produkt som kan være med på å redusere emballasjevolumet med opptil 50 prosent. Samtidig har de utviklet en tilhørende pakkeløsning som øker levetiden til produktet med opptil 40 prosent.
SuperFresh >>
Last ned presse skriv >>

Fersk laks i  opptil 20 dagar 

Superfresh er ein aktiv emballasje som består av ein CO²-emitter pakka i gasstett emballasje. Superfresh er utvikla gjennom fem år med forskning og testing i samarbeid med matforskningsinstitusjonen NOFIMA. Superfresh er meir  effektiv enn tradisjonell MAP-pakking, ved at man minkar mengde luft som trengs i emballasjen. Testar gjennomført på laks viser at laks kan halde seg fersk i inntil 20 dagar når han er pakka med denne metoden. Superfresh har også positiv effekt med tanke på haldbarheit på både kylling og sjømat.

EPS BOX- skriv om

tillegg til det fysiske designet er det også utviklet et patentert produksjonssystem som gjør det mulig å feste en film til EPS-emballasje, noe som gjør de tidligere lokkene overflødige. At filmen også tåler at emballasjen blir løftet med vakuum er et stort pluss for både effektiv og helsebesparende håndtering. Vektreduksjonen ved å ta bort lokk og redesigne emballasjen har ikke bare ført til en økonomisk gevinst. Livssyklusanalyser gjennomført av MISA viser at man kan redusere CO2-utslipp ved flyfrakt med inntil 10,6 %, og 6,2 % ved landtransport. Noe som blir store tall når man ser tilbake på totalvolumet som transporteres rundt omkring i verden.