Lette løysingar
 
.

Media og nyheitsarkiv

NYE BYGGPRODUKTER I VARTDAL LOOP

Publisert: 20/10/21    Oppdatert: 29/10/21
Produktserien VARTDAL LOOP ble lansert allerede i februar 2021 og det første produktet i serien var VARTDAL RINGMUR LOOP, laget av råstoff som etter massebalanseprinsippet er laget av 100 % resirkulerte råvarer.

Nå lanserer vi tre nye produkter i VARTDAL LOOP. Alle tre produktene er gamle kjenninger av de trofaste VARTDAL-kundene, men med en viktig endring. I stedet for å bruke råstoff som er fremstilt av fossile råvarer, bruker vi på alle disse produktene råstoff som er fremstilt av biogass.
Biogass er en fornybar ressurs som stammer fra blant annet landbruksavfall eller avling- og matavfall. Dette fører til at produktene får et vesentlig lavere klimaavtrykk, noe som følger produktene gjennom hele produktene og byggets levetid.

VARTDAL EPS LOOP Hvit og VARTDAL EPS LOOP Grå
Vi er stolte av å introdusere isolasjonsplater i både hvit og grå EPS som er fremstilt av 100 % biomassebasert råstoff etter massebalanseprinsippet.
EPD for produktene er under utvikling og vi kan love at de vil få et betydelig lavere fotavtrykk enn det som gjelder for vanlig Vartdal Styropor  (hvit) og Vartdal Neopor (grå).VARTDAL VEGGSYSTEM LOOP
Dette er det optimale byggesystemet for grunnmur og vegger, nå fremstilt av 100% biomassebasert EPS-råstoff etter massebalanseprinsippet.
Produktet er i praksis forskalingselementer som blir stablet som byggeklosser, og etter støp er veggen ferdig med utvendig og innvendig isolering.
Også her vil produktet få et vesentlig lavere klimaavtrykk i forhold til den tradisjonelle Vartdal Veggsystem, som er fremstilt av fossile råvarer.
Vi kan legge til at plaststegene som brukes både i Vartdal Veggsystem og VARTDAL VEGGSYSTEM LOOP er fremstilt av 100 % resirkulert plast.Produkter av EPS er i seg selv bærekraftige produkter. De bidrar til å slippe mindre CO2 ut i atmosfæren ved at man isolerer godt og holder på varmen.
Ved å bytte ut de tradisjonelle EPS-produktene, som er fremstilt av fossile råvarer, med produkter i VARTDAL LOOP-serien, vil man i oppføringen av nye hus spare miljøet enda mer. Forskjellen ligger i at opphavet til råstoffet i produktene enten er resirkulerte- eller biomassebaserte råvarer.

At VARTDAL EPS LOOP og VARTDAL VEGGSYSTEM LOOP er laget av råstoff som etter massebalanseprinsippet er fremstilt ved at 100% fossil råvare er byttet ut med råvare av biomasse, er sertifisert av REDcert2.

Siste nytt

Vartdal Plast og Cermaq styrker samarbeidet

18/01/22
Vartdal Plast og Cermaq styrker samarbeidet innen drift, og utvikling av sirkulære emballasjeløsninger.

Vartdal Plast styrker emballasjesatsningen

03/01/22
Vi ønsker Bjørn Berg velkommen til #teamvartdal

FREMTIDENS FISKEKASSE ER SIRKULÆR

14/12/21
Bremnes Seashore først i verden til å kommersielt ta i bruk en sirkulær EPS-fiskekasse.

EKORNES VELGER VARTDAL LOOP

04/11/21
EKORNES, BASF OG VARTDAL PLAST SAMARBEIDER OM BRUK AV NYTT RÅSTOFF FOR BESKYTTENDE EMBALLASJE FOR EKORNES-MØBLER, SOM GIR LAVERE KARBONAVTRYKK.

NYTT STYRE I VARTDAL PLAST

28/07/21
Eldar Sætre blir ny styreleder og Henriette Undrum blir nytt styremedlem i Vartdal Plast – et viktig ledd i selskapets bærekraftsatsning.