/
/
Historie

HISTORIE

Vartdal Plast ble grunnlagt av Jan Vartdal i 1961.
Etter å ha jobbet noen år som fisker tok han med seg erfaringer og idéer på land og startet det som skulle bli et industrieventyr.
I 1965 utviklet han, sammen med maskinleverandør Erlenbach og råstoffleverandør BASF, verdens første fiskekasse av ekspandert polystyren (EPS).
Fiskekassen som den gang kom ut av maskinen på Vartdal, er ikke så veldig ulik de kassene som i dag produseres på alle våre fabrikker.
Lite visste Jan Vartdal at denne innovasjonen ville bane veien for en stor eksportnæring i Norge.

I 1967 tok sønnen Håvard Vartdal over selskapet. Han fortsatte den gode jobben og utviklet selskapet videre til å bli et velrenommert selskap med et godt fotfeste innenfor flere forretningsområder. På veien ble nye innovasjoner introdusert, bla. Vartdal Airbox i 1993 og Gel-Ice i 2005.

På midten av 1990-tallet overlot Håvard bedriften til barna Ingvild, Jan Endre og Sindre, men han fortsatte å jobbe i selskapet. Ingvild er engasjert i selskapet gjennom styrearbeid, mens Jan Endre og Sindre er aktive i den daglige driften som henholdsvis daglig leder og fabrikksjef. 

I dag er Vartdal Plast-konsernet et solid industrikonsern som spenner seg over hele landet og som opererer innen forretningsområdene bygg, næringsmiddel, industri og logistikk. I 2021 feiret Vartdal Plast sitt 60-års-jubileum.
I filmen nedenfor kan du få et innblikk i historien til selskapet, innovasjonsgleden og ikke minst teamet som står på hver dag for å gjøre det umulige mulig, Team Vartdal.