Lette løysingar
 
.

Media og nyheitsarkiv

Her kan du lese litt om det som har skjedd i det siste

Vartdal Plast opna anlegg for komprimering av EPS på Liadal (Ørsta)

12/11/20
Første steg på vegen mot 100% sirkulære produkt Den 22.10.2020 vil for alltid stå som ein merkedag. I dag opna vi offisielt anlegget vårt på Liadal for komprimering av EPS. Målet på sikt er å bli 100 % sirkulære.

Vartdal Plast kjøper aksjemajoriteten i Nordic Isoelementer AS på Biri

12/11/20
Biri 30.01.2017 Vartdal Plastindustri AS (Vartdal Plast) styrker sin tilstedeværelse i markedet og kjøpet av majoriteten i Nordic Isoelementer AS (Nordic) vil gi økt konkurransekraft på Østlandet. Nordic innehar en spennende produktportefølje innen skreddersøm i Nordic Fundamenteringssystemer (prosjekttilpassede løsninger). Gründer Frank Aaser vil være en sentral person i fortsettelsen og vil opprettholde sin posisjon som daglig leder og utvikler for avdelingen.

Årets proffleverandør for Maxbo

12/11/20
Lillestrøm 14.01.2017 Vartdal Plast fikk prisen årets proffleverandør​ på Maxbo Arena2017 Anders Jensveen, Håkon Woldsun, Rolf Gitlsesen og Roger Holen i Vartdal Plast ble årets Proffleverandør. (Foto: Kilian Munch)

Optimeringsprisen 2015 til Vartdal Plast

12/11/20
Sandefjord 03.11.2016 Vartdal Plast ble torsdag kveld tildelt Optimeringsprisen 2015 for produktet SuperFresh på Emballasjedagene i Sandefjord. Prisen styrker arbeidet med et internasjonalt gjennombrudd for det innovative produktet. Vartdal Plast ble tildelt optimeringsprisen 2015 for utviklingen av SuperFresh, en pute som fortløpende slipper ut CO2. Utviklingsarbeidet har skjedd i nært samarbeid med Nofima.

Fersk laks i opptil 20 dagar

12/11/20
Superfresh er ein aktiv emballasje som består av ein CO²-emitter pakka i gasstett emballasje. Superfresh er utvikla gjennom fem år med forskning og testing i samarbeid med matforskningsinstitusjonen NOFIMA. Superfresh er meir effektiv enn tradisjonell MAP-pakking, ved at man minkar mengde luft som trengs i emballasjen. Testar gjennomført på laks viser at laks kan halde seg fersk i inntil 20 dagar når han er pakka med denne metoden. Superfresh har også positiv effekt med tanke på haldbarheit på både kylling og sjømat.

EPS BOX- skriv om

12/11/20
tillegg til det fysiske designet er det også utviklet et patentert produksjonssystem som gjør det mulig å feste en film til EPS-emballasje, noe som gjør de tidligere lokkene overflødige. At filmen også tåler at emballasjen blir løftet med vakuum er et stort pluss for både effektiv og helsebesparende håndtering. Vektreduksjonen ved å ta bort lokk og redesigne emballasjen har ikke bare ført til en økonomisk gevinst. Livssyklusanalyser gjennomført av MISA viser at man kan redusere CO2-utslipp ved flyfrakt med inntil 10,6 %, og 6,2 % ved landtransport. Noe som blir store tall når man ser tilbake på totalvolumet som transporteres rundt omkring i verden.

Vartdal Plast kjøper aksjemajoriteten i Løvold Industri AS i Bodø

26/11/18
Vartdal 26.11.2018 Vartdal Plast tek med dette eit nytt, viktig steg i satsinga på den norske byggevaremarknaden og styrkar samtidig posisjonen innan ferskfiskemballasje.